Facebook Twitter Linkedin Instagram Youtube Issuu

La promoció d’un llibre: ‘La Mosca’ de Gemma Pasqual

23bloc-gemma-pasqual-la-mosca-llibre-lij-valencia-andrearlluch

23bloc-gemma-pasqual-la-mosca-llibre-lij-valencia-andrearlluchVisita de Gemma Pasqual i el seu llibre La Mosca. Assetjament a les aules al IES Poeta Paco Molla de Petrer.

En la nostra etapa de treball amb l’editorial Perifèric Edicions, una de les campanyes que més satisfacció ens va donar va ser donar visibilitat el llibre de Gemma Pasqual La Mosca. Assetjament a les aules. Tres factors ens van ajudar en el projecte: la comunicació de l’editorial la portàvem nosaltres; el llibre era potent, molt interessant i agradava; l’escriptora era conscient de la impotència de la promoció.

Conscients del perfil social dels lectors, tot i que la promoció presencial era a les escoles, situarem el treball fort de l’editorial a Internet, principalment, a YouTube.

El protagonisme no li’l donàrem a l’escriptora, ni al llibre: la campanya es va centrar en el lector. En les emocions, els sentiments, en la satisfacció que els lectors sentien una vegada havien llegit La Mosca.

Ens vam concentrar en l’encontre de l’escriptora amb el lector i d’aquests amb el llibre i volíem comunicar l’ambient que es creava a tota la comunitat virtual perquè arribara a nous lectors i escoles. De les diferents accions, voldríem destacar aquesta on La Mosca visita el IES Porçons d’Aielo de Malferit.

Pensar, dissenyar, acompanyar aquesta campanya de promoció d’un llibre com La Mosca ens va permetre, també a nosaltres, transformar el treball en una experiència vital.

Òbviament, La Mosca és un relat excel·lent, una història que agrada als adolescents, però les accions de promoció virtual del llibre han ajudat a transformar-lo en un relat de referència i d’èxit que des que va ser publicat en 2008.

Treballar amb aquest llibre ens ha donat moltes satisfaccions, la darrera que La Mosca serà traduïda al castellà i publicada a Mèxic per l’editorial més important d’Amèrica: Grupo Editorial Norma México.

Escrit per: @andrearlluch.